Zastanawiałeś się kiedyś czy w Twoim mieście żyją inni kibice Chelsea? Chciałbyś wspólnie z nimi przeżywać wszystkie wzloty i upadki swoich ulubieńców? Stowarzyszenie Chelsea Poland daje Ci taką możliwość już dziś. W 8 miastach Polski organizowane są spotkania przy okazji zmagań naszej kochanej Chelsea. Nie czekaj, daj się porwać Niebieskiej Sile i przyłącz się do Niebieskiej Integracji!
Sprawdź kiedy najbliższe spotkanie! Zapraszamy do tematu "Chelsea w Twoim mieście"
Wysłany: 2008-09-24, 17:59 24.09.2008 Portsmouth vs Chelsea
Wyścig o kolejne trofeum czas zacząć! Już za kilka godzin, nasza kochana Chelsea stoczy bój w III rundzie Pucharu Ligi Angielskiej, znanego jako Carling Cup. Dzisiejszym przeciwnikiem będą "koledzy" z tabeli - Portsmouth.
Poprzedni mecz Chelsea z The Pompeys oglądaliśmy kilka tygodni temu, na inauguracje tegorocznych zmagań Premiership. Jak zapewne każdy z nas dobrze pamięta, po przepieknym widowisku, piłkarze The Blues dumnie zanotowali na swoim koncie 3 okragłe punkty, a na liste strzelców wpisali się kolejno Joe Cole (12'), Nicolas Anelka (26'), Frank Lampard ( karny 45') oraz Deco (89')
W zeszłorocznym wyścigu o Puchar Ligi Angielskiej, Chelsea dotarła aż do finału, w którym zmierzyła się z Tottenhamem. Niestety to Spurs byli górą, wygrywając 2-1 po bramkach Berbatova (karny w 70') i Woodgate (94'). Honorową bramke dla The Blues zdobył Didier Drogba (39').
Piłkarze Portsmouth natomiast odpadli w IV rundzie, ulegając 2-1 zespołowi z Blackburn.
Godzina: 20.45
Chelsea: Cech (B), Cudicini (B), Hilario (B), Bosingwa, Terry, A Cole, Belletti, Obi Mikel, Lampard, Ballack, Anelka, J Cole, Bridge, Alex, Ferreira, Kalou, Drogba, Malouda, Di Santo, Ivanovic
Druzyna Portsmouth jest dosyć mocno osłabiona kontuzjami. Nie zagrają m.in Jerome Thomas, Niko Krancjar, Papa Bouba Diop oraz Sean Davis. W Chelsea nie wystąpią kontuzjowani w ostatnim meczu Deco i Carvalho oraz Essien.
_________________ 14.03.2007 Manchester City - Chelsea (0:1)
13.09.2008 Manchester City - Chelsea (1:3)
06.12.2008 Bolton - Chelsea (0:2)
11.01.2009 Manchester United - Chelsea (3:0)
01.02.2009 Liverpool - Chelsea (2:0)
24.10.2009 Chelsea - Blackburn (5:0)
Wiek: 17 Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 119 Skąd: Z oddali :D
Wysłany: 2008-09-24, 18:14
Myślę, że na luziku powinniśmy wygrać. Uważałem Portsmouth za czarnego konia Premier League, ale ich forma jest znacznie niższa, niż mi się wydawało. Sami wiecie, porażka z Chelsea 4-0, a ostatnio z City. Dałbym szansę 'niedocenianym' piłkarzom.
Dajmy pograć zawodnikom z ławki oraz młodzikom. Liczyłem po cichu ,że w kadrze może znajdzie się Paim , może młodziutki Kakuta , który w młodzieżowej reprezentacji Francji radzi sobie wyśmienicie. Na pewno zagrać musi Di Santo. Można było by wypróbować Anelke i Drogbę razem w ataku.
Liczę na skład "lekko" zmieniony przez Felipao. Przede wszystkim chciałbym zobaczyć jak Anelka i Drogba grają obok siebie przy zastosowaniu formacji 4-4-2. Na bramkę postawił Cudiciniego, zaś na ławce w możliwością wejścia w drugiej połowie Gaela Kakutę oraz Franco di Santo (tego drugiego ewentualnie od 1 minuty, a jako zmiennika Drogbę), jednak zobaczymy co nasz trener zrobi w takiej sytuacji. Nie oczekuję jakiegoś spektakularnego wyniku, lecz jakiś rzędu 1:0, 2:0.
Ja liczę że Scolari da szansę młodym (Kakuta, Sinclair, Paim, Di Santo)
Gdy ich wystawi, nawet 2:0 mnie zadowoli. W razie silniejszego składu liczę na powtórkę (4:0)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum